Het Oog pakt uit rond de feestdagen

Het Oog pakt uit rond de feestdagen

De feestdagen gaan ook voor NOS Met het Oog op Morgen niet ongemerkt voorbij. Het nieuwsprogramma op de late avond besluit het jaar met thema-uitzendingen, het presentatorendebat en oudejaarsconferences. De eerste vier dagen van het nieuwe jaar wordt vooruitgeblikt op 2015.

Vanaf Kerstavond tot Nieuwjaar zijn telkens twee gasten uitgenodigd die een speciale band hebben. Zo zijn 24 december Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en oud-hoofdredacteur Jan Greven van Trouw in de studio. Zij schreven beiden een boek over het verlies van hun kind. Eerste Kerstdag staat in het teken van broers  (onder anderen Ivo Niehe en zijn broer Eric komen langs), en een dag later gaat het om ouder en kind, met mensen als journalist Herbert Blankenstijn en zijn zoon Marten, mede-oprichter van Blendle.

Traditiegetrouw is het voor de presentatoren van NOS Met het Oog op Morgen weer de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit jaar gebeurt dat op maandag 29 december. In Studio Desmet bespreken Rob Trip, Herman van der Zandt, Lucella Carasso, Chris Kijne, Max van Weezel en John Jansen van Galen het nieuwsjaar 2014, onder leiding van gastvrouw Mieke van der Weij. Cabaretier Hans Sibbel geeft in een gesproken column zijn eigen kijk op het afgelopen jaar. Live-muziek is er van de band Sunday Sun. 

Op de laatste dag van het jaar zijn twee cabaretiers te gast die een oudejaarsconference maakten: de Nederlander Guido Weijers en de Vlaming Michael van Peel. Ze praten over het afgelopen jaar en over het vak ‘conferences maken’. 

Vanaf 1 januari kijkt het Oog vooruit, onder andere naar de Statenverkiezingen, bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer, en is er aandacht voor de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh. Onder meer met Frank Groothof (schreef een kinderboek over de schilder) en journalist/schrijver  Frank Westerman, over de brieven van Van Gogh.

Deel dit artikel