Het wielerseizoen bij de NOS

Het wielerseizoen bij de NOS

De NOS en de wielersport zijn al decennialang met elkaar verbonden. We kennen alle cols en kasseien en brengen ze tot in elke huiskamer. Ook dit jaar zijn we zo vaak als we kunnen weer live bij de grote koersen.
 
Om te beginnen de voorjaarsklassiekers, die zenden we in april allemaal rechtstreeks uit, van de Ronde van Vlaanderen tot Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast besteden we in samenvatting aandacht aan belangrijke koersen als Milaan-San Remo en de Scheldeprijs. Begin mei is het tijd voor de Giro d’Italia. Daarvan zenden we elke dag een ruime samenvatting uit. Eind mei gaan we live vanuit Ede, voor de Nederlandse Kampioenschappen.
 
De Tour de France is steevast een van de hoogtepunten in het NOS-wielerjaar. Deze zomer brengen we weer alle etappes live op televisie en de livestream, waarvan maar liefst acht van start tot finish. Met interviews en analyses aan de meet en ‘s avonds uitzendingen van NOS Avondetappe. Dione de Graaff en Herman van der Zandt blikken weer terug op de etappe van de dag met wisselende wielerkenners en gasten met een goed verhaal. Voor de radioluisteraars is de zomer ondenkbaar zonder Radio Tour de France.Ook nu zullen de tourartiesten weer uit de luidsprekers schallen, met alle bekende jingles en finishmuziekjes.
 
Later in het jaar zijn we er met de Europese kampioenschappen vanuit Alkmaar en de wereldkampioenschappen die dit jaar in Yorkshire plaatsvinden. Van de Ronde van Spanje zenden we doordeweeks een samenvatting uit, in de weekends komt de Vuelta rechtstreeks in beeld. Dus gaat u er deze zomer maar eens goed voor zitten.
Deel dit artikel