Het WK 2018 in Rusland en de NOS

Het WK 2018 in Rusland en de NOS

Het WK in Rusland staat voor de deur. 64 wedstrijden live voetbal, vanzelfsprekend uitgezonden door de NOS. 25 voetbaldagen in vier weken tijd. Met de eerste vijftien
dagen maar liefst drie wedstrijden per dag: 14.00, 17.00 en 20.00 uur (uitzonderingen op 14 en 16 juni).

Voetbal. Voetbal. Voetbal.
Het live verslag van de duels van 1 en 2 wordt omlijst met een wedstrijdanalyse. Tussendoor is er het NOS Sportjournaal met het laatste (andere) sportnieuws van de dag.

Na het Sportjournaal starten we met het eerste gedeelte van Studio Rusland, op weg naar wedstrijd 3. Studio Rusland gaat verder na de laatste wedstrijd, met gasten op de bank, analyses, reportages en opvallend WK nieuws.

Met de start van het WK, betrekt NOS Sport een nieuw onderkomen, zoals het NOS Journaal dat anderhalf jaar geleden deed. Een nieuw decor, omdat het huidige – net als de techniek – dringend aan vervanging toe was. De opvallendste vernieuwing:
het nieuwe decor is rond. Daardoor is het eenvoudiger om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden of zelfs te combineren. In het nieuwe decor heeft
het publiek nog meer het gevoel er live bij te zijn. Dit WK gemiddeld al met zo’n vijftig uur televisie per week.

Ultra High Definition
Het WK 2018 in Rusland wordt scherper dan ooit in beeld gebracht. De NPO en de NOS bieden, bij wijze van experiment, de wedstrijden aan in UltraHighDefinition TV, ook wel 4k genoemd. Dit betekent een vier keer hogere resolutie dan HD, goed voor meer kleuren en contrast. Nederland is één van vijftien landen ter wereld waar het WK in Ultra HD wordt uitgezonden.

klik op de link om de hele persmap te bekijken

Deel dit artikel