Huwelijk Harry en Meghan 19 mei

Huwelijk Harry en Meghan 19 mei

Zaterdag 19 mei staat in Groot-Brittannië alles in het teken van wat het huwelijk van het jaar moet worden. In de kapel van Windsor Castle geeft de Britse prins Harry die dag zijn jawoord aan zijn Amerikaanse bruid Meghan Markle. De NOS zendt de plechtigheid live uit in extra uitzendingen op radio, televisie en via de NOS-app.

De kerk op het terrein van Windsor Castle stamt uit de veertiende eeuw en is gebouwd door Edward III. Omdat er maximaal 800 plaatsen zijn, moest de gastenlijst beperkt blijven. Daarom zijn veel politieke kopstukken, onder wie de Britse premier Theresa May, er op deze dag niet bij. 
 
In de studio volgt Amber Brantsen de gebeurtenissen met Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. En er wordt geschakeld met NOS-correspondent Tim de Wit die bij Windsor Castle staat. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.
 
NOS Journaal: Bruiloft van Harry en Meghan
zaterdag 19 mei, 12.15 uur, NPO 1
 
Op NPO Radio 1 praat Winfried Baijens de luisteraars tussen 12.30 en circa 14.30 uur bij met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Voor de NOS zijn correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster aanwezig bij Windsor Castle.
Deel dit artikel