Iedere dag Oranje op het EK hockey bij de NOS

Iedere dag Oranje op het EK hockey bij de NOS

Na het EK-succes van de Oranje vrouwenvoetballers, zijn de NOS-schijnwerpers nu gericht op de Nederlandse hockeyers. De Oranjedames en -heren strijden van 18 tot en met 27 augustus in een vernieuwd Wagener Stadion in Amstelveen met zeven landen om het Europees kampioenschap. De NOS is er dagelijks bij met live-uitzendingen van het EK. In de poulefase iedere dag een duel van het Nederlands elftal: de Oranjeheren en -dames spelen om de dag een wedstrijd. Ook de halve finales en finales van het EK zijn live te zien bij de NOS.

Alle overige EK-wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden op het digitale themakanaal NPO Sport en op NOS.nl. Ook op NPO Radio 1 is er volop aandacht voor het EK hockey. Bij NOS Langs de Lijn zijn er flitsen van de duels van Oranje en de finalewedstrijden te horen. 

Analyse van Hoog en Lammers
Ellen Hoog en Marc Lammers zijn tijdens het EK hockey de vaste analisten bij de NOS. Samen met presentator Jeroen Stomphorst laten ze hun licht schijnen over de wedstrijden van Oranje. Oud-international Hoog staat langs de lijn bij de Oranjedames. Lammers schuift vanaf de tweede wedstrijd bij de duels van de Oranjeheren aan. Bij de eerste wedstrijd van Nederlands elftal bij de heren is Robert van der Horst de analist. De commentatoren bij de wedstrijden zijn Philip Kooke en Krijn Schuitemaker.

 

NOS Studio Sport: EK hockey

–       Vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus vanaf 19.30 uur op NPO 3

–       De herenfinale op zondag 27 augustus vanaf 15.30 uur op NPO 1

 

De NOS-uitzendingen tijdens het EK hockey:

Deel dit artikel