Impact Award voor Jack van Gelder

Impact Award voor Jack van Gelder

Jack van Gelder heeft tijdens het Radiogala van het Jaar de Impact Award gekregen, een vakprijs voor radiomakers die ‘een bijzondere voetafdruk’ in het radiolandschap hebben achtergelaten. Het was de eerste keer dat deze oeuvreprijs werd toegekend. Jack kreeg de prijs onder meer voor zijn populaire voetbalcommentaren op NPO Radio 1.

Voor de prijs waren behalve Jack ook Giel Beelen (BNN/VARA) en zendercoördinator Kees Toering (NPO Radio 2) genomineerd. “Dit is na mijn eerste avondvierdaagsekruisje de enige prijs die ik ooit binnen heb gehaald”, zei de dolblije Van Gelder. In zijn dankwoord betrok hij alle collega’s van NOS Langs de Lijn, met wie hij de afgelopen decennia de radiomicrofoon deelde.

In Theater Gooiland in Hilversum werden tijdens het Radiogala ook de Gouden RadioRing (Rick in de Morgen, Radio Veronica), de Zilveren Radiosterren (Rob van Someren,ex-Veronica en Claudia de Breij, BNN/VARA) en de Marconi Award (Igmar Felicia, Slam!FM) uitgereikt. Als beste radiozender kwam Radio 5 Nostalgia uit de bus.

Een verslag van de uitreiking:

Deel dit artikel