Jeroen Elshoff commentator Champions League-finale

Jeroen Elshoff commentator Champions League-finale

Jeroen Elshoff maakt zaterdag 6 juni zijn debuut als commentator van de UEFA Champions League-finale. Op die dag nemen voetbalgrootmachten Barcelona en Juventus het tegen elkaar op in het Olympiastadion in Berlijn. De NOS doet vanaf 20.00 uur in een avondvullend programma live verslag via NPO 3, NOS.nl en NPO Radio 1.

Presentator Jack van Gelder krijgt in de studio in Hilversum gezelschap van analisten Co Adriaanse en Youri Mulder, terwijl Tom Egbers aan de rand van het veld in Berlijn wordt geflankeerd door Bert van Marwijk. Voor NOS Langs de Lijn nemen Andy Houtkamp en Ronald van der Geer het verslag voor hun rekening. De radio-uitzending begint om 19.00 uur.

De 38-jarige Elshoff is sinds 1 augustus 2008 als voetbalcommentator in dienst van de NOS. Behalve Eredivisie- en Champions League-wedstrijden, staan op zijn cv ook de wereldkampioenschappen voetbal van 2010 en 2014 en het EK voetbal van 2012. Aan het begin van dit voetbalseizoen werd Elshoff toegevoegd aan de poule van vaste commentatoren van het Nederlands elftal, die tot dat moment bestond uit Frank Snoeks en Jeroen Grueter. Zijn eerste duel van Oranje, de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Kazachstan, becommentarieerde hij op 10 oktober 2014.

 

 

Road to the final
Als opwarmertje brengt de NOS aan de vooravond van de finale het programma Road to the final, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het Champions League-seizoen 2014-2015 en waarin uiteraard ook vooruit wordt gekeken naar de finale.

NOS UEFA Champions League: Road to the Final
Vrijdag 5 juni
21.23-22.14 uur, NPO 3

NOS UEFA Champions League Live: Barcelona-Juventus
Zaterdag 6 juni
20.00-23.38 uur, NPO 3

  • Presentatie: Jack van Gelder (Hilversum) en Tom Egbers (Berlijn)
  • Analisten: Co Adriaanse en Youri Mulder (beiden Hilversum), Bert van Marwijk (Berlijn).
  • Commentatoren: Jeroen Elshoff (NPO 3 en NOS.nl), Andy Houtkamp en Ronald van der Geer (beiden NPO Radio 1).
Deel dit artikel