Jeroen Wollaars naar Berlijn

Jeroen Wollaars naar Berlijn

Jeroen Wollaars wordt onze nieuwe correspondent in Berlijn. Hij verhuist komende winter naar de Duitse hoofdstad. Jeroen volgt Wouter Meijer op en gaat verslag doen voor NOS televisie en radio. Duitsland is voor hem bekend terrein, want hij woonde en werkte er al enkele maanden als journalist.

Wollaars begon zijn carrière als verslaggever bij AT5. In 2007 ging hij bij de NOS aan de slag als bureauredacteur en later dat jaar werd hij verslaggever bij Nieuws. In zijn tijd als verslaggever heeft hij in binnen- en buitenland verslag gedaan van grote nieuwsgebeurtenissen. Van de aanslag op Utoya, de verkiezing van Bouterse in Suriname tot de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

Wollaars zegt over zijn nieuwe functie: “Ik zie er erg naar uit om nu langere tijd in het buitenland te werken, en nog wel vanuit één van de belangrijkste landen van Europa. Zeker in deze tijd waarin de kaarten opnieuw geschud lijken te worden en er een nieuwe machtsbalans wordt gezocht op ons continent. Het is een enorme uitdaging daar verslag van te mogen doen.”

Dick Jansen, chef buitenlandredactie: “Jeroen is een zeer creatieve journalist. Gegeven de positie van Duitsland in Europa en de wereld krijgt hij een rol die goed bij hem past.”

Deel dit artikel