Jeugdjournaal-app uitgebreid

Jeugdjournaal-app uitgebreid

De Jeugdjournaal-app is dé nieuws-app voor kinderen in Nederland. Zij kunnen hier gemakkelijk en op elk moment van de dag nieuwsvideo’s en uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal terugkijken, reageren op de stelling of een weerfoto insturen. De Jeugdjournaal-app is nu uitgebreid met pushberichten. Kinderen kunnen voortaan een berichtje ontvangen zodra de nieuwe stelling online staat en direct hun stem uitbrengen. De stelling is één van de populairste onderdelen in de app en site. 

“Kinderen gebruiken hun smartphone of tablet steeds vaker. De app en site van het Jeugdjournaal hebben op schooldagen gemiddeld 40.000 bezoekers”, zegt Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal. “We vinden het belangrijk om de site en app te blijven vernieuwen. De stelling is een goed bezocht onderdeel, met doordeweeks bijna 10.000 bezoeken per dag. Daarom gaan we bij dit onderdeel experimenteren met pushberichten in de app. Vervolgens willen we ook experimenteren met pushberichten bij o.a. kindernieuws en nieuwsquizvragen.”

De Jeugdjournaal-app is beschikbaar voor alle iPhones, iPads en Android-telefoons en -tablets en gratis te downloaden via jeugdjournaal.nl/app.

Deel dit artikel