Jeugdjournaal beantwoordt vragen over klimaat

Jeugdjournaal beantwoordt vragen over klimaat

Het NOS Jeugdjournaal geeft acte de présence op de Zapp Your Planetdag, zaterdag 18 mei op het Media Park in Hilversum. Rond het middaguur krijgen kinderen antwoord op hun vragen over het klimaat van Peter Kuipers Munneke, klimaatdeskundige en als weerman verbonden aan het NOS Journaal. Jeugdjournaalpresentator Joris Marseille modereert het geheel. Via de Jeugdjournaalwebsite en -app en via Instagram kwamen al veel vragen binnen. 

Zapp Your Planet wil kinderen bewuster laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor een bedreigde diersoort, dit jaar is dat energiebesparing.

De Zapp Your Planet-dag biedt volop spektakel met (dans)workshops, battles met bekende Zappers, de energiequiz met Jack Power Check, een live verslag van het Jeugdjournaal, meezingen met de Kids Top 20 Karaoke en meet & greets met de casts van Brugklas en SpangaS. Ook is er een Checkpoint Energielab en wekken de kinderen energie op op een energie-opwekkende dansvloer tijdens optredens van onder anderen FOURCE, Stefania, Kinderen voor Kinderen, Mylene & Rosanne, Max & Anne, Wieke & DS en het Junior Songfestival.

Meer informatie over de dag op deze site. Via het YouTube-kanaal van Zapp is de dag live te volgen.

Deel dit artikel