Jeugdjournaal zoekt razende reporter

Jeugdjournaal zoekt razende reporter

Het NOS Jeugdjournaal zoekt kinderen met journalistiek talent. Samen met Beeld en Geluid organiseert het programma de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. De winnaar mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Het resultaat is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) kunnen meedoen aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Het moet gaan over iets waarvan zij vinden dat kinderen dit moeten weten. Inzenden kan van 11 april t/m 13 mei via beeldengeluid.nl/jeugdjournaal. Op deze site vinden deelnemers alle informatie over de wedstrijd, de opdracht en het wedstrijdformulier.
 
Op 28 mei worden de tien finalisten bekendgemaakt. De NOS en Beeld en Geluid nodigen hen uit in Hilversum voor een finalistenopdracht. Diegene die de opdracht volgens de deskundige jury het beste doet, is de winnaar.
 
Workshops
Kinderen kunnen zich op de site van Beeld en Geluid ook opgeven voor workshops, op 28 april en 6 mei. De verslaggevers Lysette & Tamara en Lucas & Siham geven hierin kinderen tips en tricks hoe een ‘razende reporter’ te werk gaat. Kinderen die niet aanwezig kunnen zijn, vinden de tips ook online terug.
 
Samenwerking Beeld en Geluid
Het is de zevende keer dat de NOS samen met Beeld en Geluid een wedstrijd voor kinderen organiseert. Voorheen ging het om presentatietalent, dit keer staat het werk van een verslaggever centraal.
Deel dit artikel