Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid

Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid

De Jeugdjournaaldag 2015 in Beeld en Geluid, een feestelijke én leerzame dag waarop kinderen alles te weten komen over nieuws maken. Op vrijdag 19 juni ontmoeten ze de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal en gaan ze tijdens een workshop zelf aan de slag als presentator of verslaggever. In totaal zijn twintig schoolklassen uit het hele land afgereisd naar Hilversum. 

Het programma bestaat uit een masterclass en verschillende workshops. Tijdens de masterclass vragen de kinderen de presentatoren het hemd van het lijf over het werk bij het Jeugdjournaal. In de workshops interviewen en presenteren, kruipen de kinderen zelf in de huid van presentator of verslaggever. De kinderen kunnen ook een cameraman en een visagist aan het werk zien. Ook Marco Verhoef en Willemijn Hoebert, weerpresentatoren van de NOS, en gebarentolk Sebastiaan Boogaard zijn aanwezig om een inkijkje te geven in hun werk.

De twintig schoolklassen zijn gekozen via een loting. Een overzicht van de klassen staat op www.beeldengeluid.nl/jeugdjournaaldag2015. Kijk voor meer informatie ook op www.jeugdjournaal.nl. De Jeugdjournaal masterclasses zijn opgenomen in het educatieve aanbod van Beeld en Geluid. Schoolklassen uit het primair onderwijs kunnen deze masterclasses reserveren. Alle informatie over het educatieve aanbod van Beeld en Geluid is te vinden op de site.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal organiseren de Jeugdjournaaldag voor de vijfde maal op rij.

Deel dit artikel