John Jansen van Galen stopt bij het Oog

John Jansen van Galen stopt bij het Oog

Zondag 1 maart komt een einde aan een radiotijdperk. Die avond zit John Jansen van Galen voor het laatst achter de microfoon bij NOS Met het Oog op Morgen.

Bijna 25 jaar was John Jansen van Galen (74) de vaste Oog-presentator op de late zondagavond. Hij is daarmee de langstzittende presentator in de geschiedenis van het programma. Traditioneel sloot hij de uitzending af met een gedicht. In de afgelopen eeuw heeft hij er meer dan 1100 gelezen. Zijn laatste uitzending besluit hij met een citaat van zijn favoriete dichter J.C. Bloem: “Niet anders is de gang van ieder leven: Men raakt aan ’t eind van alle dingen los.”

Marion van de Wouw, chef NOS Met het Oog op Morgen: “Het is bijna niet voor te stellen, de zondagavond zonder John. Het lijkt alsof John er altijd al was en er altijd zou zijn achter de Oog-microfoon op zondagavond. John is een icoon van het programma en bij de luisteraars zeer geliefd. Een goed journalist met een heel eigen geluid, altijd nieuwsgierig, van alles op de hoogte, met een aanstekelijke liefde voor natuur en poëzie. Het zal voor de redactie en voor de luisteraars enorm wennen zijn.“

Het laatste ‘Oog’ van John Jansen van Galen wordt een feestelijke uitzending!

NOS Met het Oog op Morgen
1 maart 2015,
23.02-23.59 uur, NPO Radio 1 

Deel dit artikel