Joost Vullings (NOS) voorzitter Parlementaire Persvereniging

Joost Vullings (NOS) voorzitter Parlementaire Persvereniging

Parlementair verslaggever Joost Vullings is benoemd tot voorzitter van de Parlementaire Persvereniging, kortweg PPV. Een vereniging die al lang bestaat, maar slechts zelden buiten de muren van het Binnenhof van zich doet spreken. “Maar die wel van belang is voor alle journalisten die in en rond de Tweede Kamer werken”, vertelt Joost. “Je moet het zien als een soort klassenvertegenwoordiger van de parlementaire pers.”

”De PPV richt zich vooral op de arbeidsomstandigheden voor de Haagse journalisten. En voert bijvoorbeeld overleg met de voorzitter van de Tweede Kamer of de huishoudelijke dienst over de plekken waar de pers wel en niet mag komen. De vereniging organiseert ook de wekelijkse persconferentie met de minister-president in Nieuwspoort.” 

Joost maakte al deel uit van het bestuur van de PPV, onder voorzitter Jos Heymans van RTL Nieuws. Die gaat dit jaar met pensioen en vroeg Joost de voorzittershamer van hem over te nemen. En omdat zich geen tegenkandidaten meldden, was de benoeming slechts een formaliteit. “Voorlopig is er werk genoeg aan de winkel”, blikt Joost vooruit. “In verband met de verbouwing van het Binnenhof verhuist de pers mee naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en dat gaat nog heel wat voeten in de aarde hebben.” 

Deel dit artikel