Journaal eventjes vanuit de Sportstudio

Journaal eventjes vanuit de Sportstudio

’t Zag er vertrouwd uit, maar toch… iets klopte er niet: het NOS Journaal van 20.00 uur van gisteren. Dat scherm van Gerrit Hiemstra was toch touchscreen? En het bestond toch niet uit blokken?

Klopt: Gerrit stond voor het eredivisiescherm van NOS Studio Sport. De Journaal-uitzending kwam dan ook niet uit de vertrouwde studio 8, maar uit de studio waar zo’n beetje alle sportuitzendingen vandaan komen, studio 7.

De reden? De regie van studio 8 wordt onttakeld om vanaf mei ook de Journaals van 18.00 en 20.00 uur en Nieuwsuur uit te zenden in superscherp High Definition. Dat wordt dan het sluitstuk van Operatie-HD, want de sportuitzendingen en de dagjournaals zijn al over.

Koperdraad wordt glasvezel, Standard Definition-monitoren worden vervangen door HD-exemplaren en ook komen er nieuwe camera’s, natuurlijk HD-geschikt. Dat werd tijd ook, want de apparatuur van de regieruimte heeft zo’n zeven jaar lang letterlijk elke dag gedraaid en was daarmee aan het eind van zijn Latijn.

Het Journaal van 20.00 uur komt nog tot en met donderdag uit de Sportstudio. Vanaf vrijdag werken we vanuit een tijdelijke regie en staan Gerrit, Willemijn, Marco en Peter weer voor hun vertrouwde touchscreen. In mei is de gloednieuwe regie in dienst en zijn al onze uitzendingen in HD.

Lees ook wat Rob Trip hierover schreef.

Foto’s homepage: spaghetti in de regie van studio 8 en – net even anders – de Sportstudio in de Journaalsetting
Foto onderaan: de leeggeplukte regie van studio 8.

Deel dit artikel