Julian uit Ede wint NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd

Julian uit Ede wint NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd

Julian Schimmel (11 jaar) uit Ede is de winnaar van de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Hij mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Die reportage is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal. Tien kinderen uit heel Nederland hebben gisteren meegedaan aan de finale in Hilversum. Julian wist de opdrachten het beste uit te voeren en is uitgeroepen tot winnaar.

De tien deelnemers aan de verslagegverswedstrijd  waren 3 juni naar Beeld en Geluid in Hilversum gekomen om de laatste beslissende opdrachten te maken. De jury, bestaande uit Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij kozen uiteindelijk voor Julian.   

De redactie had uit 145 inzendingen de volgende finalisten gekozen (in willekeurige volgorde):

Finalistendag in Beeld en Geluid

Het NOS Jeugdjournaal is op zoek gegaan naar kinderen met journalistiek talent. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert het programma de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Tientallen kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) hebben meegedaan aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Hieruit zijn de tien finalisten gekozen.  

 

Deel dit artikel