Juni vol voetbal bij de NOS

Juni vol voetbal bij de NOS

De maand juni zit bij de NOS boordevol voetbal. Zowel voor de mannen als voor de vrouwen wordt het een belangrijke maand. Het Nederlands mannenelftal speelt vanaf 6 juni in de eindronde van de Nations League in Portugal, voor de vrouwen begint 7 juni het WK in Frankrijk.

De aftrap van deze voetbalmaand is op zondag 2 juni met een extra Studio Voetbal.In deze speciale uitzending wordt vooruitgeblikt op het WK én de Nations League. De uitzending wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Sjoerd van Ramshorst. De gasten zijn bondscoach Sarina Wiegman, Pierre van Hooijdonk en Mandy van den Berg. 
 
Donderdag 6 juni zendt de NOS de wedstrijd Nederland-Engeland uit, een van de twee halve finales in de Nations League. Als Oranje die wedstrijd wint, speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zondag 9 juni om 20.45 uur in Porto de finale, tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland. Bij verlies speelt Oranje die dag om 15.00 de troostfinale in Guimaraes.
 
Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli doet de NOS van de eerste tot de laatste minuut verslag van het WK voetbal voor vrouwen. Vijfentwintig voetbaldagen in precies een maand tijd. En via alle mogelijke platforms: televisie, radio, online en social media. Met vanzelfsprekend volop aandacht voor het Nederlands elftal, de Europees kampioen. 
 
NOS Studio Voetbal
2 juni, 22.04-22.55 uur, NPO 1
 
NOS Voetbal Nations League
6 juni, 20.24-23.05 uur, NPO 1
9 juni, 14.30-16.51  of:  20.18-23.08 uur, NPO 1
 
NOS FIFA WK voetbal (v) 
Klik hier voor het complete overzicht van de NOS voor het WK 2019.
Deel dit artikel