Kennis & Co; nieuwe NOS/NTR-podcast over de wetenschap

Kennis & Co; nieuwe NOS/NTR-podcast over de wetenschap

Hoe kwam wetenschap in het nieuws deze week, hoe werd het gebracht en wat viel eraan op? Wat gebeurde er in de wetenschap dat níet in het nieuws kwam, maar toch de moeite waard is om te weten? Vanaf vrijdagmiddag 12 mei is de nieuwe podcast Kennis en Co, van NOS en NTR Wetenschap, wekelijks te beluisteren via de bekende podcastplatforms.

Wetenschapsjournalist Jop de Vrieze is de host die samen met side-kicks Josta Bosma, Bouwe van Straten en Rob Ramaker de need to knows en nice to knows in Kennis en Co doorneemt. Rob, Josta en Bouwe volgen als redacteuren op de NOS nieuwsvloer het wetenschapsnieuws op de voet. Ze nodigen experts uit die aan de frontlinie van wetenschappelijk onderzoek staan. Of het nu gaat om een nieuwe technologische uitvinding, een revolutionaire geneeskundige doorbraak of een baanbrekende kosmologische ontdekking.

Na 15 minuten ben je in Kennis en Co weer helemaal bijgepraat. Van onthutsende ontdekkingen op de bodem van de oceaan tot futuristische ontwikkelingen in de ruimtevaart.

Deze podcast komt tot stand uit de samenwerking van NOS en NTR. De omroepen werken inhoudelijk samen op het thema wetenschap. Kennis en Co is het eigen podium van deze alliantie. Het is de weekendbijlage van het NPO Radio 1 middagprogramma Nieuws en Co.

Uitzending:

Luister de podcast Kennis en Co vanaf 14 mei hier, via de NPO Luisterapp of de overige bekende podcast-apps.

Trailer: Luister de trailer  hier

Deel dit artikel