Koningsdag in Tilburg live

Koningsdag in Tilburg live

In de ochtend en vroege middag doet de NOS rechtstreeks verslag van de viering van Koningsdag in Tilburg. De vandaag 50 geworden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie krijgen op een wandelroute met dertien haltes (naar het netnummer 013) “het verhaal van Tilburg” verteld, van de textielgeschiedenis tot de hightech industrie. Ook zijn er optredens door een aantal bekende Tilburgers, onder wie Guus Meeuwis. Verslaggevers Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink staan langs de route en de uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

’s Avonds bekijkt en becommentarieert presentator Winfried Baijens met Guus Meeuwis en andere prominente Tilburgers de hoogtepunten van de dag. Dat doen ze rechtstreeks vanaf het Piusplein, waar de Tilburgers met een groot feest Koningsdag afsluiten. In de live uitzending is ook aandacht voor de opmerkelijkste en mooiste foto’s (en vooral selfies) van de dag. Guus Meeuwis treedt ook op.

NOS Koningsdag 2017
Presentatie: Astrid Kersseboom
Donderdag 27 april, 10.45-13.30 uur, NPO 1

NOS Koningsdag 2017
Presentatie: Winfried Baijens
Donderdag 27 april, 19.00-19.50 uur, NPO 1

In het buitenland:
Ook in de rest van de wereld is de ochtenduitzending live – dus vanaf 10.45 uur Nederlandse tijd – te volgen op BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, via de livestream www.bvn.tv/bvnlive, de BVN-app en de satelliet.
De avonduitzending is via BVN te zien vanaf 19.45 uur Nederlandse tijd.

Deel dit artikel