KPN WK shorttrack live bij NOS Sport

KPN WK shorttrack live bij NOS Sport

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart vindt in Rotterdam het KPN WK shorttrack plaats. NOS Sport doet zaterdag en zondag vanuit een uitverkocht ‘shorttrackpaleis’ Ahoy uitgebreid live verslag via televisie, radio en online. De complete wereldtop komt naar Rotterdam, en Nederland heeft in de personen van Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting kanshebbers op eremetaal in huis. Ook van de Nederlandse relay-teams wordt op eigen ijs veel verwacht.

Presentator Jeroen Stomphorst volgt op beide dagen de verrichtingen op de speciaal voor het WK aangelegde ijsvloer. Voor de analyses schuift Niels Kerstholt aan, die in 2014 zelf wereldkampioen werd met de aflossingsploeg. Joris van den Berg levert het commentaar bij de beelden op NPO 1 en NOS.nl. Sebastiaan Timmerman verzorgt voor NOS Langs de Lijn flitsen in de lopende programmering op NPO Radio 1.

Tijdens het WK komen de beste rijders ter wereld op vier individuele afstanden tegen elkaar uit: de 500, 1000 en 1500 meter en de afsluitende ‘superfinale’ van 3000 meter. Over deze afstanden wordt na drie dagen het algemeen klassement opgemaakt en worden de medailles verdeeld. Zondag wordt het toernooi afgesloten met de relay-finales bij de mannen en de vrouwen.

Zaterdag 11 maart
NOS Studio Sport Extra*
12.15-17.45 uur, NPO 1 en NOS.nl

Zondag 12 maart
NOS Studio Sport*
12.00-17.50 uur, NPO 1 en NOS.nl

* Behalve het WK Shorttrack is in beide uitzendingen ook aandacht voor andere sporten, waaronder wielrennen (Parijs-Nice) en schaatsen (WB-finale in Stavanger). Het shorttrack begint op zaterdag rond de klok van 14.00 uur en zondag rond 14.30 uur.

Deel dit artikel