Kunststudenten geven visie op de NOS

Kunststudenten geven visie op de NOS

De NOS is voornamelijk druk met nieuws en sport. Maar af en toe is er ook ruimte voor cultuur en kunst. En dat krijgt vandaag zijn weerslag in de centrale hal. Daar staat een week lang een expositie van 24 kunststudenten die hun eigen visie geven op de NOS. Dat gebeurt in het kader van hun opleiding ‘Arts & Networks aan het AKV St. Joost in Breda en Den Bosch. De NOS fungeerde als opdrachtgever voor dat studieonderdeel.

De studenten is gevraagd om hun visie te geven op de rol van nieuws in onze ‘genetwerkte’ samenleving, op drie niveaus. Als eerste gaat het over netwerken in de samenleving (internet, sociale media of YouTube), als tweede over netwerken in het nieuws (waar begint en eindigt dat, en welke nieuwe vertelvormen kun je gebruiken?) en tenslotte over netwerken in de organisatie (welke bepalende eigenschappen zijn er in ons eigen netwerk? En welke invloed hebben die?)

De ideeën zijn uitgewerkt in allerlei kunstwerken, van animaties tot lampenkappen en van schilderijen tot hologrammen. Drie van de studenten zijn de afgelopen maand gekoppeld aan een ‘kunstbuddie’ bij de NOS. Ze liepen mee met Lara Rense (presentator NOS Radio 1 Journaal), Pauline Broekema (verslaggever NOS Journaal) en Michiel Moerdijk (redacteur Nieuwsdesk) om elkaars wereld te leren kennen. Een verslag van hun wederwaardigheden vind je op YouTube:

Pauline en Wies

Michiel en Kim

Lara en Jasper

Foto onder: fotografisch spel waarbij foto’s en koppen van nos.nl door elkaar liggen en daarbij de opdracht om de juiste kop bij de juiste foto te zoeken.

Deel dit artikel