Kwalificatieduels Oranjevrouwen ook bij de NOS

Kwalificatieduels Oranjevrouwen ook bij de NOS

De NOS zendt de komende vier jaar alle kwalificatieduels van het Nederlands vrouwenelftal uit. In de aanloop naar het WK 2023 én op weg naar het EK 2025. Die reeks begint in september 2021. Daarnaast zijn voortaan ook de belangrijkste oefeninterlands van de Oranjevrouwen bij de NOS te volgen; live op televisie, op de radio, en online.

In het verlengde van deze nieuwe overeenkomst met de KNVB heeft de NOS ook de afspraken over de Vrouwen Eredivisie verlengd. De samenvattingen zullen niet alleen dit seizoen, maar ook de drie seizoenen daarna bij de NOS te zien zijn. Een aantal keer per seizoen zelfs live.

“De interlands van de Oranjevrouwen passen bij de NOS, bij de publieke omroep”, aldus algemeen directeur Gerard Timmer. “Met deze verbintenis zijn de belangrijkste duels van de voetbalmannen en -vrouwen, zowel in de Eredivisie als van Oranje, de komende tijd bij de NOS te volgen. Via de radio, televisie en online. Met onze journalistieke aanpak betekent dat het hele jaar door aandacht voor vrouwenvoetbal. En dat is goed voor de sport.”

Programma Oranjevrouwen 2021 – 2025
Het Nederlands vrouwenelftal start na de Olympische Spelen van 2021 met de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De voornaamste interlands in aanloop naar het EK 2022 – waar Oranje zich reeds voor plaatste – en de duels op het EK in Engeland zelf zijn ook bij de NOS te zien. Ook duels in de kwalificatieperiode voor het EK 2025 zendt de NOS live uit.

NOS en vrouwenvoetbal
Sinds het EK van 2009 – de eerste keer dat het Nederlands vrouwenelftal zich plaatste voor een eindtoernooi – is de NOS erbij. Ook op het EK 2013 en WK 2015 zond de NOS live Oranje uit.

Het Europees Kampioenschap in eigen land werd voor Oranje hét toernooi. Alle 32 wedstrijden van het EK waren live bij de NOS te zien. Gemiddeld zagen zo’n 4,1 miljoen mensen hoe Nederland het Europees kampioenschap binnensleepte. Vorig jaar, op het WK in 2019, werd Oranje tweede. De finale tegen USA – bij de NOS – was met 5,5 miljoen kijkers het best bekeken tv-moment van dat jaar. 

Deel dit artikel