Kysia Hekster en Aïda Brands nieuwe NOS-gezichten in Brussel

Kysia Hekster en Aïda Brands nieuwe NOS-gezichten in Brussel

Kysia Hekster volgt per 1 mei Thomas Spekschoor op als NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en voor België/Luxemburg. Thomas verlaat dan de Belgische hoofdstad en keert terug als verslaggever/redacteur op de Binnenlandredactie.

Kysia is nu nog algemeen verslaggever Binnenland en verslaggever Koninklijk Huis. Ze wordt in Brussel correspondent naast Sander van Hoorn.  Kysia begon in 1996 bij de IKON-radio en werkt sinds 1998 bij de NOS waar ze onder andere redacteur en plaatsvervangend chef van de buitenlandredactie was. Van 2008 tot 2012 deed ze vanuit Moskou verslag als Rusland-correspondent.   

Kysia verheugt zich op haar overstap naar Brussel: “De komende jaren moet er in de Europese Unie ongelofelijk veel gebeuren, bijvoorbeeld op terreinen als klimaat en migratie. Ik heb enorm veel zin om daar verslag van te mogen doen en naar Brussel te gaan.” 

Marcel Gelauff over de overstap: “Mede door haar ervaring als correspondent Rusland en als verslaggever Koninklijk Huis ben ik ervan overtuigd dat Kysia een mooie aanwinst is voor Bureau Brussel. Ook heeft ze een goed politiek instinct en verwacht ik dat ze de soms complexe ontwikkelingen in de Europese Unie voor een breed publiek inzichtelijk kan maken.” 

Aïda Brands nieuwe NOS-redacteur in Brussel 

Ook economieredacteur Aïda Brands verkast naar Bureau Brussel. Zij volgt op 1 maart Bert van Slooten op, die aan het eind van zijn vijfjarige termijn is gekomen als redacteur voor de Europese Unie, de NAVO en België/Luxemburg. Aïda begon haar journalistieke carrière in 2012 en werkte onder andere als politiek en financieel redacteur voor omroep WNL.

Sinds 2017 werkt ze bij de NOS op de economieredactie. Ook Aïda verheugt zich op haar overstap: “‘Ik heb er enorm veel zin in! Deze kans moest ik grijpen en ik kan niet wachten om mijn tanden in het Europa-dossier te zetten.” Marcel Gelauff: “Met Aïda krijgt bureau Brussel een enthousiaste, ambitieuze en waardige opvolger van Bert van Slooten. Haar ervaring in het maken van economie-verhalen zal hierbij goed van pas komen.”

Deel dit artikel