Laatste Champions Trophy in Breda

Laatste Champions Trophy in Breda

Breda is vanaf zaterdag het decor voor de Champions Trophy, het laatste landentoernooi voor hockeyteams in de huidige vorm. Vanaf volgend jaar worden de Champions Trophy en de World Hockey League  vervangen door één nieuw toernooi: de Pro Hockey League. In november volgt nog de laatste editie van het vrouwentoernooi van de Champions Trophy, in China.

In Breda strijden zes landen om de hockeytitel. Nederland doet mee als gastland. Argentinië is als olympisch kampioen geplaatst, terwijl Australië om drie redenen deelnemer is: het land is wereldkampioen, winnaar van de Hockey World League en regerend titelhouder van de Champions Trophy. Naast Nederland, Argentinië en Australië hebben België, India en Pakistan een wildcard voor het toernooi gekregen. Opvallende afwezige in het deelnemersveld is Duitsland.

De NOS zendt alle wedstrijden van het Nederlands hockeyteam live uit. In het weekend op televisie (NPO 2) en doordeweeks via de livestream op NOS.nl en de app. Zaterdag is de openingswedstrijd tussen Nederland en Argentinië, om 16.00 uur op NPO 2. Zondag klinkt het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen België om 14.00 uur, ook NPO2. Ook in het finaleweekend worden de wedstrijden live uitgezonden. Op NPO Radio 1 worden de luisteraars op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering.

Deel dit artikel