Landeninformatie op Jeugdjournaal-app

Landeninformatie op Jeugdjournaal-app

Door: Tom van den Broek, productmanager NOS Nieuwe Media

Uit recent onderzoek weten we dat steeds meer kinderen een tablet of smartphone gebruiken en dat de online nieuwsconsumptie van kinderen stijgt (bron: NOS Jeugdjournaal i.s.m. No Ties). 33 procent van de ondervraagde kinderen geeft bovendien aan het nieuws online te volgen. Meer dan de helft (52 procent) doet dit via Jeugdjournaal.nl en dit aantal stijgt jaarlijks. Daarom introduceerde het NOS Jeugdjournaal deze zomer de Jeugdjournaal-app: de eerste volledige nieuws-app voor kinderen in Nederland. 

We voegen regelmatig nieuwe functies toe aan deze app. In de meest recente versie vind je nu landeninformatie bij het nieuws. Als er nieuws is over bijvoorbeeld Spanje, dan zie je in de app waar Spanje ligt, hoe ver het is, hoe laat het daar is en andere weetjes. Handig en leuk om meer begrip te krijgen van het land waar het nieuws zich afspeelt.

Ook kun je sinds kort berichten in de app ‘liken’ en zo een pagina maken met al je favoriete filmpjes, berichten en stellingen. 

De NOS Jeugdjournaal app is beschikbaar voor Android tablets en smartphones. Navigeer op je toestel naar http://jeugdjournaal.nl/app om de app te downloaden.

 

Deel dit artikel