Lara Ankersmit in top 50 techvrouwen

Lara Ankersmit in top 50 techvrouwen

Lara Ankersmit van NOS Digitale Media staat in de top 50 van de meest inspirerende Nederlandse vrouwen in de technologie. De lijst wordt samengesteld door non-profitorganisatie Inspiring Fifty. Die beoordeelt sinds 2013 welke vrouwen in de techsector het meest inspirerend zijn en zet hen als rolmodellen in de schijnwerpers zodat zij een zichtbare voortrekkersrol kunnen spelen.

Inspiring Fifty werd in 2013 opgericht door Janneke Niessen en Joëlle Frijters van het technologiebedrijf Improve Digital en is een pan-Europees initiatief dat samen met Facebook en andere partners vrouwen wil inspireren en stimuleren om voor een succesvolle carriére in de technologie te kiezen.

Rolmodellen
Janneke Niessen: “Ik geloof in de kracht van vrouwelijke rolmodellen om een positieve verandering teweeg te brengen. Deze vijftig rolmodellen in Nederland zijn een voorbeeld voor vele anderen.” In de lijst staan bestuurders, ondernemers, beleidsmakers, academici en influencers zoals Liesbeth Rigter, algemeen directeur van MoneYou, en mode-ontwerpster Iris van Herpen. Ook staan er vijf vrouwen op die eerder al op de Europese lijst te vinden waren: Annet Aris, hoogleraar bij INSEAD, Neelie Kroes, bestuurder bij StartupDelta, Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente, Gillian Tans, zakelijk directeur van Booking.com en Corinne Vigreux, mede-oprichter en managing director van TomTom. De top 50 is samengesteld door een jury en kent geen onderlinge rangschikking.

Lara is verheugd met haar uitverkiezing: “Ik had al eerder te horen gekregen dat ik mogelijk in de lijst zou worden opgenomen. Maar het is altijd leuk als dat ook daadwerkelijk gebeurt. Maar het belangrijkste vind ik dat zo’n lijst aantoont dat het niet alleen nerds zijn die in de technologie actief zijn.”

Deel dit artikel