Laura Hogendoorn nieuwe presentator Zapp Weekjournaal

Laura Hogendoorn nieuwe presentator Zapp Weekjournaal

Laura Hogendoorn is de nieuwe presentator van het Zapp Weekjournaal. Ze volgt Tamara Seur op, die deze zomer weer terugkeerde naar het NOS Jeugdjournaal. Op zondag 18 oktober maakt Laura Hogendoorn, bekend van het televisieprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ (WNL), haar debuut bij het Zapp Weekjournaal.

Hogendoorn begon haar journalistieke carrière in 2010 bij De Telegraaf. Een jaar later maakte ze de overstap naar omroep WNL, waar ze verslaggever werd voor het ochtendprogramma ‘Vandaag de Dag’, dat sinds kort ‘Goedemorgen Nederland’ heet. 

“Ik ben ontzettend blij dat ik het Zapp Weekjournaal mag presenteren. Als klein meisje keek ik al naar de televisie en dacht ik: later als ik groot ben, wil ik een nieuwsprogramma voor kinderen maken. Dat dit nu gaat gebeuren, is dus echt een droom die uitkomt”, aldus Hogendoorn. Ze voegt daaraan toe: “Ik heb vier fantastische jaren gehad bij WNL en ben de omroep dankbaar voor alle kansen die ik daar heb gekregen om mij als televisiejournalist te ontwikkelen.”

Jochem Nühn, eindredacteur Zapp Weekjournaal: “Voor deze functie waren ruim 250 kandidaten in de race. En Laura was de beste van allemaal. Wij zijn dan ook heel erg blij met haar komst, niet alleen als enthousiast presentator maar ook als ervaren en vakkundig redacteur.”

Zapp Weekjournaal
Het Zapp Weekjournaal (NOS/NTR) vormt op de zondagavond samen met het NOS Jeugdjournaal een actualiteitenblok en brengt kinderen op de hoogte van het laatste nieuws van de dag én achtergronden bij grote nieuwsgebeurtenissen van het moment.

Zapp Weekjournaal (NOS/NTR)
18.30 – 18.45 en 18.50 – 19.00 uur
NPO Zapp

Deel dit artikel