Laura van Megen nieuwe China-correspondent NOS

Laura van Megen nieuwe China-correspondent NOS

Laura van Megen wordt de nieuwe NOS-correspondent in China. In de zomer van volgend jaar volgt ze Sjoerd den Daas op, die een andere functie krijgt bij de NOS. NOS Nieuws haalt met Laura iemand met veel China-ervaring en een nieuw journalistiek talent binnen.

Na haar studies Chinees en Internationale Betrekkingen in Leiden, vertrok Laura (29) in 2019 naar China, waar ze aan het werk ging als beleidsmedewerker Media en Politiek op de Nederlandse ambassade. In 2022 verhuisde ze naar New York om persvoorlichter te worden bij de Verenigde Naties. Op dit moment is ze onderzoeksassistent aan Stanford Universiteit in de VS, waar ze werkt aan een boek over de concurrentie tussen de VS, China en Rusland in de 21ste eeuw. Daarnaast schrijft ze als freelancer artikelen over China voor Amerikaanse media.

Voor Laura stond vast dat ze hierna weer naar China zou terugkeren, het liefst als journalist: “In mijn werk wil ik recht doen aan de veelzijdigheid van China: arm en rijk, modern en onderontwikkeld, stad en platteland, jong en oud, man en vrouw. Als iemand met een sterke passie voor het land en de ambitie om China toegankelijker te maken voor alle Nederlanders, kan ik me geen belangrijker en invloedrijker functie voorstellen dan die van NOS-correspondent in China.”

Het komend half jaar zal Laura zich op de NOS-redactie in Hilversum verder bekwamen in het journalistieke vak. Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann is ervan overtuigd dat dit haar gaat lukken: ““We zien in Laura een intelligente, kritische en talentvolle vrouw die zich het journalistieke metier snel eigen zal maken. Daarnaast: China is een ingewikkeld land en soms lastig werken voor journalisten. We zijn daarom heel blij dat er met Laura iemand komt te zitten die én de taal beheerst én veel ervaring heeft in het land.”


Foto: Rod Searcey

Deel dit artikel