Lijsttrekkers te gast in studio NOS Jeugdjournaal

Lijsttrekkers te gast in studio NOS Jeugdjournaal

Politici houden spreekbeurt voor kinderen

Hoe zorgen politieke partijen ervoor dat kinderen het in de toekomst beter krijgen? Wat is nodig voor een schonere aarde? Wat moet gebeuren om het onderwijs beter te maken? Deze en vele andere vragen komen aan de orde tijdens een speciale uitzending van het NOS Jeugdjournaal. In NOS Jeugdjournaal: Verkiezingen gaan lijsttrekkers van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer op een losse manier de strijd met elkaar aan over serieuze thema’s die belangrijk zijn voor kinderen. 

Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille en verslaggever Milou Stoop ontvangen in de Jeugdjournaal-studio Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP). Hun partijen hebben op dit moment de meeste zetels in de Tweede Kamer. De zes lijsttrekkers houden voor een publiek van schoolkinderen een spreekbeurt over de toekomst van Nederland, vertellen over hun eigen jeugd en over hun favoriete hobby’s. Tijdens een kennisquiz wordt duidelijk wat de politici weten over de leefwereld van kinderen. Voor het publiek een eitje, maar weten de lijsttrekkers de antwoorden ook?

Partijen die niet aan bod komen tijdens de speciale verkiezingsuitzending krijgen in aanloop naar de verkiezingen een plekje op de website van het NOS Jeugdjournaal en in de Jeugdjournaal-app. Door middel van korte biografieën wordt uitgelegd welke partijen er in de huidige Kamer zitten en wat zij voor kinderen belangrijk vinden. Verder zal in de gewone Jeugdjournaal-uitzendingen een korte serie te zien zijn over o.a. het werk van een Tweede Kamerlid, hoe partijen op verschillende manieren reclame maken en vertelt Kamervoorzitter Khadija Arib hoe de Tweede Kamer werkt.

NOS Jeugdjournaal: Verkiezingen
Zondag 14 maart, 19.00-19.45 uur, Zapp/NPO3

NOS Jeugdjournaal
Dagelijks 19.00-19.20 uur en op schooldagen ook 8.45-8.50 uur, Zapp/NPO3


Check hier het persdossier voor een overzicht van de NOS-activiteiten rond de verkiezingen

Deel dit artikel