Live het licht uit tijdens Earth Hour

Live het licht uit tijdens Earth Hour

Live uitzending vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam en twee andere locaties naar aanleiding van Earth Hour.  Dat is een initiatief van het Wereld Natuurfonds waarmee wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de kwetsbaarheid van onze planeet.

Het doel: klimaatverandering tegengaan door energiebesparing en de directe vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast is het bedoeld als aansporing om in actie te komen voor de natuur op onze planeet.

Vorig jaar doofden in Nederland de lichten van herkenbare bouwwerken als de Erasmusburg in Rotterdam en het koninklijk paleis in Amsterdam. Wereldwijd deden beroemde monumenten en gebouwen mee, zoals het Sydney Opera House, de Eiffeltoren in Parijs, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en The Strip in Las Vegas. Earth Hour eindigt waar het een etmaal eerder begon: in de Stille Zuidzee.

In de uitzending, precies om 20.30 uur, schakelt astronaut André Kuipers de verlichting van de Erasmusbrug uit. Ook is te zien hoe het licht op andere plekken in de wereld dooft. De presentatie is in handen van Winfried Baijens en Mark Visser.

NOS Earth Hour
Zaterdag 24 maart, 20.15-20.50 uur, NPO 2

Deel dit artikel