Lucas Waagmeester naar Washington

Lucas Waagmeester naar Washington

Lucas Waagmeester wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent in de Verenigde Staten. Hij volgt Arjen van der Horst op, die er in januari 2021 mee ophoudt. Waagmeester meldt zich al een half jaar eerder bij zijn collega’s van bureau Washington. Dat heeft alles te maken met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2020: samen met Arjen van der Horst en Marieke de Vries zal hij bijdragen aan de berichtgeving over de campagnes, de partijcongressen en al het overige nieuws uit de VS.

Waagmeester is nu nog de NOS-correspondent in Turkije. Hij vestigde zich daar in 2014. Daarvoor berichtte hij vanuit standplaats New Delhi over Zuid-Azië (India, Pakistan en Afghanistan). Zijn loopbaan voor de NOS in het buitenland begon in 2009, toen hij samen met de huidige NOS-correspondent in het Verenigd Koninkrijk, Tim de Wit, het correspondentschap in Zuid-Afrika ging vervullen.

Over zijn overstap zegt Waagmeester: “Als buitenlandjournalist wil je naar de frontlinies van de veranderingen in de wereld. De VS is in deze tijd bij uitstek zo’n plek. Het is geweldig dat ik de kans krijg in de komende jaren daar te werken.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff over Waagmeesters komst naar Washington, D.C.: “Lucas is een heel goede correspondent die op overtuigende manier verslag zal doen van het Amerikaanse nieuws. Zeker met de te verwachten hectiek rond de verkiezingen is hij een welkome versterking van ons team in Washington”.

Deel dit artikel