Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik

De serie voorjaarsklassiekers eindigt traditioneel met Luik-Bastenaken-Luik en zondag 22 april is het alweer de 104de editie van ‘La Doyenne’. De koers voert het peloton over vele Ardense klimmetjes, met de lastigste in het laatste deel, zoals de Côte de La Roche-aux-Faucons en La Redoute. Scherprechter is meestal de Saint-Nicolas, een korte, steile klim op zo’n 5 kilometer van de finish in Luik.

De NOS zendt de koers rechtstreeks uit op televisie, radio en via de livestream op nos.nl en de app. Rond 14.00 uur worden de eerste beelden verwacht, eerst van de vrouwen, die voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik rijden, daarna is het de beurt aan de mannen. Vrijwel de hele mondiale top komt in Luik aan de start. Onder anderen de Nederlandse toppers Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Robert Gesink en Wout Poels nemen het op tegen titelhouder Alejandro Valverde, die de koers vorig jaar voor de vierde keer op zijn naam schreef.
 
Dione de Graaff presenteert het programma op locatie, met deskundige hulp van oud-renner Danny Nelissen. Joris van den Berg en Maarten Ducrot verzorgen het commentaar op televisie, Gio Lippens bedient de luisteraars op NPO Radio 1. Sebastiaan Timmerman doet vanaf de motor verslag van de koers. Han Kock (tv) en Steven Dalebout (radio) gaan op zoek naar de verhalen van de dag.   
 
NOS Studio Sport
22 april, 13.10- 17.52 uur, NPO 1
 
NOS Langs de Lijn
22 april, 14.00-19.00 uur, NPO Radio 1
Deel dit artikel