Malou Petter en Mark Visser fulltime presentator NOS Journaal

Malou Petter en Mark Visser fulltime presentator NOS Journaal

Malou Petter en Mark Visser zijn met ingang van deze maand fulltime presentator van het NOS Journaal. Beiden combineerden hun presentatiewerk tot nu toe met andere functies binnen NOS Nieuws. Hun uitbreiding is een gevolg van het vertrek van Astrid Kersseboom naar het NOS Radio 1 Journaal en Amber Brantsen naar Viaplay. 

Malou Petter (31) maakte in 2011 haar entree bij de NOS als stagiair bij het NOS Jeugdjournaal. Begin 2012 werd ze er aangenomen als redacteur. In 2017 begon ze voor de camera als verslaggever en in 2019 kwam daar de presentatie van de ochtendeditie van het NOS Jeugdjournaal bij. Later dat jaar werd ze bij het NOS Journaal verslaggever, een functie die ze vanaf augustus 2020 combineerde met die van presentator. 

Met ingang van deze maand gaat ze fulltime het NOS Journaal presenteren. Ze heeft er zin in: “De vraag om fulltime presentator te worden kwam eerder dan verwacht. Maar het voelt goed om me op één ding te focussen. Ik voel me vereerd dat ik nog meer kan groeien als één van de vaste gezichten van het NOS Journaal.” 

Mark Visser (40) kwam in 2006 bij de NOS als radionieuwslezer en -redacteur. In maart 2016 volgde zijn benoeming als parttime journaalpresentator. Daarnaast is hij invalpresentator van het NOS Radio 1 Journaal. Verder presenteert hij programma’s van de afdeling Evenementen, zoals de herdenking van 75 jaar D-Day. “Dat is het mooie van de NOS,” aldus Visser, “binnen deze organisatie krijg je de gelegenheid om meer dan één discipline te beoefenen en je kennis en kunde te verbreden.” 

Deel dit artikel