Malou Petter nieuwe verslaggever Jeugdjournaal

Malou Petter nieuwe verslaggever Jeugdjournaal

Een nieuw gezicht bij het NOS Jeugdjournaal. Óp  het scherm dan, want achter de schermen loopt Malou Petter op de redactie al flink wat jaren mee als bureauredacteur. Vanaf vandaag is ze verslaggever voor het belangrijkste nieuwsprogramma voor kinderen.

Malou (26) volgt bij het Jeugdjournaal Nick Renooij op, die bij het ministerie van Economische Zaken inmiddels aan de andere kant van de camera werkt.    

Jeugdjournaal-chef Ronald Bartlema is blij met de komst van Malou. “Tijdens het WK Voetbal in Brazilië heeft ze als jonge redacteur al het nodige laten zien. Maar ook heeft ze als maker van vele doelgroep- items en uitlegverhalen aangetoond  dat ze over een prettige verteltrant beschikt, in woord en in beeld.”

“Tijdens het WK in Brazilië besefte ik dat ik verslaggever wilde worden”, zegt Malou. “Als ondersteunend redacteur van Tako Rietveld (hij was toen de verslaggever) maakte ik daar vijf weken lang  reportages. Ik genoot van het verhalen vertellen en wist dat dit was wat ik wilde. Nu, drie jaar later, krijg ik de kans. Ik vind het een grote eer om fulltime verslaggever te worden, in beeld. Dit is mijn droombaan!’’

’’Ingewikkeld nieuws begrijpelijk maken voor kinderen is elke dag weer een uitdaging”, aldus Malou. Vrijdag is ze voor het eerst te zien.

Deel dit artikel