Manal (11) wint Jeugdjournaal presentatiewedstrijd

Manal (11) wint Jeugdjournaal presentatiewedstrijd

Manal Lamrabat (11) uit Amsterdam is de winnaar van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Zij mag samen met presentatrice Tamara Seur het NOS Jeugdjournaal op televisie presenteren (18.45 uur, NPO Zapp). Afgelopen zaterdag heeft Manal samen met de negen andere finalisten een screentest gedaan in de studio in Hilversum. Manal maakte met haar screentest indruk op de jury. Die bestond uit YouTuber Rutger Vink (beter bekend als ‘Furtjuh’), de winnaar van vorig jaar, Bo Dortland, en juryvoorzitter Tamara Seur. De nietsvermoedende Manal werd vandaag door Seur verrast met het goede nieuws.

De 11-jarige Manal was thuis in haar pyjama lekker van de herfstvakantie aan het genieten toen Seur opeens op de stoep stond. Manal straalde bij het horen van het nieuws dat zij de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd heeft gewonnen: “Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik ben te blij om iets te zeggen. Het lijkt alsof dit allemaal niet echt is.”

De tien finalisten van de Presentatiewedstrijd hebben afgelopen zaterdag een screentest gedaan in de Jeugdjournaal-studio in Hilversum. Manal deed de screentest het beste. Juryvoorzitter Tamara Seur over Manal: “Een glimlach van oor tot oor en ze blijft me boeien. Ik word heel blij van dit talent.” Rutger Vink voegt daaraan toe: “Ik werd gelijk vrolijk van haar, alle nieuwsberichten werden gelijk een stuk leuker toen zij ze voorlas.” Bo Dortland: “Ze praat duidelijk en is rustig, ook ziet ze er leuk uit.”

Op 22 oktober presenteerde Manal het NOS Jeugdjournaal, samen met Tamara Seur:  http://jeugdjournaal.nl/artikel/2139107-het-jeugdjournaal-van-manal.html

 

Masterclass presenteren in Beeld en Geluid
De presentatiewedstrijd werd voor de zesde keer georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De deelnemers (kinderen tussen 9 en 12 jaar) konden een video opsturen waarin ze hun presentatietalent toonden. Nieuw dit jaar was dat kinderen zich ter voorbereiding konden opgeven voor een masterclass Presenteren bij Beeld en Geluid, gegeven door de presentatoren Nick Renooij, Lysette van Geel, Tamara Seur en Welmoed Sijtsma. De tips & trics voor het presenteren zijn ook online terug te vinden. 

Meer informatie over de wedstrijd en de finalisten staat op www.jeugdjournaal.nl en http://www.beeldengeluid.nl/Jeugdjournaalpresentatiewedstrijd2016

Deel dit artikel