Marcel van der Steen Balkan-correspondent

Marcel van der Steen Balkan-correspondent

Marcel van der Steen (42) is de nieuwe Balkan-correspondent van de NOS. Hij volgt Joost van Egmond op, die sinds vorige week weer terug in Nederland is. Marcel is als freelancer verbonden aan de NOS, werkt ook voor de VRT en woont sinds 2010 in Sarajevo. Hij is van plan zich in Belgrado te gaan vestigen.

“Ik ben van jongs af aan gefascineerd door de Balkan”, vertelt Marcel, terwijl hij op weg is naar het noorden van Servië voor een reportage. “Ik reisde in 1992 al met een Interrailkaart door Oost-Europa, maar vanwege de oorlog in Bosnië was de Balkan destijds te gevaarlijk. Toen de oorlog voorbij was kon ik daar wel heen en ben ik er als journalist vaak geweest, en er uiteindelijk gaan wonen.”

“Op dit moment ben ik vooral bezig met het vluchtelingenprobleem in de regio. De Balkanroute is voor veel mensen uit Syrië, Afghanistan en Irak dé manier om in het Westen te komen. Via Turkije, Griekenland en Macedonië reizen ze door naar de Servisch-Hongaarse grens, waar op dit moment een groot hek gebouwd wordt om de migranten tegen te houden. Voor mijn eerstvolgende reportages ga ik kijken wat daar allemaal gebeurt.”

[Marketing & Communicatie / Henk Buesink]

Deel dit artikel