Marcel van der Steen wordt Midden-Oosten-correspondent NOS

Marcel van der Steen wordt Midden-Oosten-correspondent NOS

Marcel van der Steen wordt de nieuwe Midden-Oosten-correspondent voor NOS Nieuws, met als standplaats Beiroet. Komende zomer verhuist hij van zijn huidige standplaats Belgrado naar Libanon om daar Sander van Hoorn op te volgen, die in de zomer zijn overstap naar Brussel maakt als correspondent België. Marcel van der Steen woont en werkt sinds 2010 op de Balkan en is sinds augustus 2015 correspondent voor NOS Nieuws. 

Van der Steen heeft voor de NOS en Nieuwsuur verslag gedaan van o.a. de ongekende vluchtelingenstroom die in zijn regio en de rest van Europa op gang is gekomen. Eerder werkte Van der Steen als freelancer voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de VRT, National Geographic en KRO-NCRV.

Over zijn overstap zegt Van der Steen: “Voor mij is dit een mooie vervolgstap na zes jaar op de Balkan te hebben gewerkt. Een nieuwe regio, maar geen compleet onbekende. De afgelopen jaren heb ik veelvuldig verslag gedaan van de miljoenen vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten langs de Balkanroute trokken.

Beiroet is vanuit journalistiek oogpunt een zeer interessante post, zéker nu. Ik ga graag op pad voor mijn werk, sta graag ‘met mijn poten in de modder’ om zo dicht mogelijk bij het verhaal te komen en – naast het grotere plaatje – ook in te zoomen op de persoonlijke verhalen. Dat hoop ik op mijn nieuwe post veel te doen.”

Dick Jansen, chef Buitenland bij NOS Nieuws: “Wij zijn heel blij dat Marcel naar Beiroet gaat om Sander van Hoorn op te volgen. Marcel beschikt over het vermogen om in deze turbulente regio met rust en gezag verslag te doen van de belangrijkste nieuwsontwikkelingen. Dat dit geen vanzelfsprekende opgave is, spreekt denk ik voor zich.”

Deel dit artikel