Margo Smit wordt ombudsman NPO

Margo Smit wordt ombudsman NPO

NOS Ombudsman Margo Smit gaat per 1 januari aan de slag als ombudsman voor de hele publieke omroep. 

Smit zal alle omroepen en organisaties die via de Nederlandse Publieke Omroep uitzenden gevraagd en ongevraagd van onafhankelijk advies dienen over hun journalistieke programma’s. Dit advies wordt vervolgens prominent op de website van de NPO geplaatst. Iedereen mag meepraten over de adviezen en de uitspraken van de Ombudsman.

Smit: “Als ombudsman wil ik een brug zijn tussen de mensen voor wie al die nieuws-, actualiteiten- en opinievormende programma’s van de NPO gemaakt worden en de mensen die ze maken. Terechte kritiek maakt de journalistiek beter, fouten vragen om correctie en uitleg over het tot stand komen van journalistieke producties kan leiden tot meer inzicht, begrip en zelfreflectie.”

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: “Margo is, naast een journalistiek zwaargewicht, een uitstekende ombudsman. Onafhankelijk en in retrospectief houdt zij gevoelige nieuwskwesties tegen het licht. Ik ben daarom blij dat mijn pleidooi voor een NPO-brede ombudsman zoveel draagvlak heeft gevonden bij zowel de omroepen als de politiek.” 

De Ombudsman is vanaf 1 januari 2017 te bereiken via het volgende mailadres: ombudsman@npo.nl

Deel dit artikel