Margriet Vroomans presenteert NOS Nieuwjaarsconcert

Margriet Vroomans presenteert NOS Nieuwjaarsconcert

Margriet Vroomans is de nieuwe presentator van het NOS Nieuwjaarsconcert. Zij neemt op 1 januari het stokje over van Edwin Rutten, die de afgelopen vijf jaar het commentaar vanuit de Wiener Musikverein voor zijn rekening nam.

Vroomans: “Voor heel veel mensen hoort het Nieuwjaarsconcert vanuit de gouden zaal in Wenen tot de vaste tradities van de feestdagen, zoals de kerstboom en de oliebollen en het schansspringen in Garmisch Partenkirchen. Het commentaar hoort daar onlosmakelijk bij. Dat mijn stem – na die van Joop van Zijl en Edwin Rutten – deel gaat uitmaken van die traditie vind ik een eer en ook heel bijzonder!”

Rutten over zijn afscheid: “Met veel plezier heb ik de Nieuwjaarsconcerten gepresenteerd, maar ik zie ernaar uit de feestdagen weer met mijn familie door te brengen. Dank aan de NOS-medewerkers en de trouwe kijkers”.

Margriet Vroomans heeft een lange staat van dienst in de journalistiek, onder meer bij RTL Nieuws, de actualiteitenrubriek NOVA en TROS Kamerbreed. Sinds 2010 presenteert ze dagelijks De Ochtend van 4 (KRO-NCRV) op de klassieke radiozender NPO Radio 4.

Deel dit artikel