Mark Visser nieuwe presentator NOS Journaal

Mark Visser nieuwe presentator NOS Journaal

Een nieuw gezicht bij het NOS Journaal; Mark Visser presenteert vanaf dit voorjaar de dagbulletins van het NOS Journaal.Daarnaast blijft hij werkzaam als radionieuwslezer, redacteur op de nieuwsredactie en invalpresentator voor het NOS Radio 1 Journaal. Met de komst van Mark Visser is het presentatorenteam weer compleet. Visser werkt sinds 2007 bij NOS Nieuws.

“Een droom komt uit”, vertelt Mark Visser. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de radio, maar ik heb altijd de ambitie gehad om op televisie te presenteren. Fantastisch dat ik straks het NOS Journaal ga presenteren. Ik verheug me erop om mijn werk voor de radio te combineren met televisie.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Mark Visser heeft zijn sporen bij de radio verdiend. Ik ben erg blij dat hij nu ook het NOS Journaal op tv gaat doen. Mark is een groot talent met een brede en zeer overtuigende journalistieke achtergrond.”

Interne screentest
Na het vertrek van presentator Herman van der Zandt naar NOS Sport was er versterking nodig bij het NOS Journaal. Winfried Baijens is in januari van dit jaar gestart als presentator en voor de overige uren heeft de NOS een interne screentest gehouden. Hiermee wilde de hoofdredactie van NOS Nieuws intern talent een kans geven. Er hebben 32 NOS’ers deelgenomen aan de screentesten en Mark Visser is als beste uit de bus gekomen. Hij is sinds 2007 werkzaam bij de NOS als redacteur en radionieuwslezer en sinds 2013 als invalpresentator van het NOS Radio 1 Journaal. Voor die tijd werkte hij onder meer als nieuwslezer bij Sky Radio, Veronica en Classic FM en bij Omroep West. 

Deel dit artikel