Mashup: De waarheid over… YouTube money

Mashup: De waarheid over… YouTube money

Wat verdient een YouTuber nou eigenlijk? Dat is een van de meest gestelde vragen over YouTube, maar een duidelijk antwoord is nergens te vinden. Mashup, het YouTube-kanaal van de NOS voor jongeren, is op onderzoek uitgegaan en beantwoordt deze vraag in de serie De waarheid over… YouTube money.

Mashuppers Roel van Niekerk en Ivo Duijsings praten onder anderen met Nederlands grootste YouTubers Kwebbelkop, Dylan Haegens, Yvonne Coldewijer en Veras over wie wat verdient aan views, hoe het werkt met gesponsorde video’s en wat een YouTuber verdient met de verkoop van merchandise.

En als je dit dan allemaal bij elkaar optelt en daar alle kosten van aftrekt, wat blijft er dan nog over? In aflevering #4, de grote uitsmijter, kunnen Roel en Ivo deze veelgestelde vraag eindelijk beantwoorden.

 

De waarheid over… YouTube money

Aflevering #1 – Wat verdienen YouTubers met views

Aflevering #2 – Wat verdienen YouTubers met reclamedeals

Aflevering #3 – Wat verdienen YouTubers met merchandise

Aflevering #4 – Conclusie

 

Over Mashup

Het YouTube-kanaal Mashup is vorige zomer gelanceerd als onderdeel van het ‘NOS Lab’ (de plek waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe vertelvormen en technieken). Op dit kanaal brengen NOS’ers Roel van Niekerk, Ivo Duijsings, Danny Simons en Iris van Soest elke dinsdag, woensdag en soms op vrijdag het nieuws dat jongeren graag willen weten.

Mashup heeft verschillende rubrieken:

► In REPORT nemen we je mee om trending topics tot op de bodem uit te zoeken;

► Jongeren REAGEREN OP het nieuws, wat vinden zij ervan;

► We zijn LIVE op grote evenementen waar jij bij wil zijn;

► En elke woensdag geven Danny en Iris een RECAP van hun leven als NOS-YouTubers.

Deel dit artikel