Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman wordt de vaste economische duider van Nieuwsuur. Daarmee versterkt het programma zijn economische berichtgeving en is Nieuwsuur nog beter in staat om snel op de actualiteit in te springen.

Bouman (51), gepromoveerd econoom en voormalig onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, is al jaren een bekend gezicht in diverse tv-programma’s, maar verbindt zich nu aan Nieuwsuur. Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”  

Bouman schuift vanavond aan bij de speciale uitzending van Nieuwsuur vanuit Den Haag, ter gelegenheid van de installatie van het kabinet. 

Naast duiding in de studio gaat Bouman ook meedraaien binnen de Nieuwsuur-redactie om te brainstormen en economische input te geven. Ook zal hij een rol gaan spelen bij de verschillende digitale uitingen van Nieuwsuur, zoals de Nieuwsuur-site en -app en de verschillende sociale media-kanalen.

Bouman, die ook columnist is bij Het Financieele Dagblad, was eerder onder meer adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte hij bij De Nederlandsche Bank. In 2006 verscheen zijn boek ‘Hollandse Overmoed – Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde’. Een jaar later was hij betrokken bij de vertaling van Alan Greenspans biografie ‘Een Turbulente Tijd’. In 2009 en 2011 werkte hij met Coen Teulings, toenmalig directeur van het Centraal Planbureau, aan een boek over de kredietcrisis en aan een boek over de eurocrisis. In 2010 verscheen van zijn hand ‘De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie’, een boek over de rafelranden van de economische wetenschap. In 2013 won Bouman de ‘Gouden Stier’ voor beste financieel commentator.

Nieuwsuur is een programma van NOS en NTR en wordt dagelijks uitgezonden op NPO 2, om 22.00 uur. Nieuwsuur is de hele dag door op verschillende platforms te vinden: via de website www.nieuwsuur.nl, Facebook @Nieuwsuur en Twitter @Nieuwsuur.

Deel dit artikel