Mitra Nazar nieuw NOS-gezicht op de Balkan

Mitra Nazar nieuw NOS-gezicht op de Balkan

Mitra Nazar is per 1 april de nieuwe freelance correspondent van de NOS op de Balkan. Zij volgt Marcel van der Steen op die de Balkan verruilt voor het Midden-Oosten.

Mitra (36) begon haar journalistieke carrière in 2005 als nieuwsredacteur bij NU.nl. Twee jaar later kwam ze in dienst van de Wereldomroep, terwijl ze als freelancer ook werkte voor andere omroepen. In september 2012 vertrok ze naar de Servische hoofdstad Belgrado, waar ze voor een groot aantal opdrachtgevers als freelance Balkancorrespondent aan de slag ging. Ze deed dat zowel nationaal (o.a. De Correspondent, Het Parool, VPRO Bureau Buitenland, KRO-NCRV De Ochtend) als internationaal (o.a. VRT, De Tijd, Deutsche Welle en de BBC World Service).

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “De complexe geschiedenis van de regio, met alle etnische tegenstellingen die ook nu nog actueel zijn, vragen om een goed ingevoerde correspondent. Met Mitra hebben we die gevonden”.

Mitra over haar werkterrein: “De Balkanlanden zijn terug van weggeweest in het nieuws. Dat komt onder andere door de vluchtelingencrisis, maar ook omdat de Balkan op het kruispunt ligt tussen oost en west. Tussen het westen en Rusland, en tussen Europa en Turkije. Dat maakt de regio divers, altijd turbulent, en nu weer enorm relevant. Het mooie aan het vak van correspondent is dat je een fragment van de geschiedenis vastlegt, en ervoor zorgt dat de details niet verloren gaan. Het is een eer om dat voor de grootste nieuwsorganisatie van Nederland te mogen doen.”

Deel dit artikel