Munt ter ere van 40e verjaardag Jeugdjournaal

Munt ter ere van 40e verjaardag Jeugdjournaal
Een bijzondere eer voor het NOS Jeugdjournaal, want het ministerie van Financiën laat weten dat in het najaar van 2021 een speciale munt voor verzamelaars verschijnt, met als thema… het 40-jarig jubileum van het Jeugdjournaal!
Ieder jaar brengt het ministerie twee munten uit waarmee speciale gebeurtenissen, feiten of personen worden geëerd die veel betekenis hebben voor Nederland. Deze zomer mocht het Nederlandse publiek thema’s aandragen voor het jaar 2021. Een oplettende burger wist toevallig van het 40-jarig jubileum en heeft dat als thema aangedragen, waarna het is uitgekozen door staatssecretaris Vijlbrief van Financiën. Ook sporticoon Anton Geesink krijgt volgend jaar een eigen munt.
Chef Jeugdjournaal Ronald Bartlema: “Wij zijn gekozen uit zo’n 70 nominaties en dat voelt als eervol. En een erkenning voor de NOS als leverancier van 40 jaar kindernieuws. Op de redactie moesten we er ook wel een beetje om lachen: het idee dat volgend jaar 50.000 muntstukken worden geslagen waar onze naam op staat en waarmee je ook echt kunt betalen. Welk programma kan dat nou zeggen?”
De dag dat het Jeugdjournaal 40 kaarsjes mag uitblazen is 5 januari 2021 en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. In de uitzending wordt aandacht besteed aan het jubileum met een overzicht van de belangwekkendste nieuwsgebeurtenissen in 40 jaar Jeugdjournaal. En presentator Lucas van de Meerendonk neemt de kijkers mee achter de schermen, waardoor ze een beeld krijgen hoe het er nou écht aan toe gaat bij het Jeugdjournaal. Het idee is dat dit live wordt uitgezonden op een ander platform.
Deel dit artikel