Mustafa Marghadi nieuwe correspondent Italië

Mustafa Marghadi nieuwe correspondent Italië

Mustafa Marghadi wordt de nieuwe correspondent in Italië. Hij volgt Rop Zoutberg op, die opnieuw Spanje en Portugal onder zijn hoede krijgt. Marghadi is nu nog radioverslaggever voor de NOS. Vanaf juni zit hij in Rome.

Marghadi (33) heeft bij NOS Nieuws een veelzijdige carrière achter de rug. Hij werkte al als redacteur bij NOS Headlines (en als freelance verslaggever bij RTV Utrecht) toen hij nog Journalistiek studeerde. Na ruim een jaar bij het NTR-televisieprogramma Het Klokhuis, als presentator en verslaggever, werd hij in mei 2011 een van de drie vaste presentatoren van NOS op 3. Voor NOS op 3 verbleef hij ook een maand lang in de Brusselse wijk Molenbeek, waar hij de prijswinnende online special ‘Bij ons in #Molenbeek’ maakte. Sinds januari 2016 is hij dagelijks met de bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co (NOS/NTR) onderweg naar verschillende plekken in Nederland om er met gasten te discussiëren over een plaatselijk onderwerp.

“Een fantastisch avontuur! En ik ben ontzettend trots dat ik in zo’n mooi en belangrijk land als Italië verhalen mag maken voor de NOS”, reageert Marghadi op zijn benoeming. “Ik vertrek naar Rome met een onbevangen blik en de hoop verhalen te vertellen die verwonderen.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “Mustafa is – met zijn radio-, televisie- en online-ervaring – erg veelzijdig. Daarnaast bewees hij met zijn Molenbeek-project dat hij heel snel in een volstrekt nieuwe omgeving relevante verhalen kan maken. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om ons publiek op alle platforms te informeren over nieuws uit Italië.” 

Deel dit artikel