Muziek en verhalen bij viering 75 jaar Verenigde Naties

Muziek en verhalen bij viering 75 jaar Verenigde Naties

Twee maanden na het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog werden de Verenigde Naties opgericht, met als belangrijkste doelstelling: de bevordering van vrede, veiligheid en mensenrechten. De 75ste verjaardag van de organisatie wordt in Nederland gevierd in het Vredespaleis in Den Haag.

De NOS registreert de viering, waarin niet alleen aandacht is voor de geschiedenis van de organisatie, maar vooral ook voor de waarden van de VN, aan de hand van persoonlijke verhalen. Die verhalen worden ondersteund door muziek van een groot aantal artiesten: Jeangu Macrooy, Giovanca, Douwe Bob, Maan, Ntjam Rosie en Bastiaan Everink. Acteur Benja Bruijning is de verteller.

Er is een videoboodschap van koningin Máxima, vanuit het VN-hoofdkwartier in New York levert VN-secretaris-generaal António Guterres een bijdrage en presentator Saïda Maggé interviewt Karel van Oosterom (van 2013 tot medio 2020 Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN) en Jahkini Bisselink (tussen 2017 en 2019 de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger was bij de VN).

75 jaar Verenigde Naties
Vrijdag 23 oktober, 20.33-21.33 uur, NPO 1

Deel dit artikel