Nadya Sewradj nieuwe presentator regioblokken NOS Journaal

Nadya Sewradj nieuwe presentator regioblokken NOS Journaal

Vanaf 7 mei presenteert Nadya Sewradj de regioblokken in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur, afwisselend met de huidige regio-presentatoren. Sewradj is momenteel presentator bij RTV Utrecht en nieuwslezer bij het ANP. De regioblokken in de NOS Journaals zijn onderdeel van de jarenlange samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. Met als doel het publiek nóg beter te bedienen, met (inter)nationaal nieuws én ontwikkelingen dicht bij huis.

Nadya Sewradj begon haar journalistieke carrière bij de radio. In 2006 volgde zij een opleiding bij de Veronica Radioschool. Later dat jaar ging ze aan de slag bij radiozender FunX, waar zij vier jaar werkte als verslaggever en presentator. Daarna maakte Sewradj de overstap naar RTV Utrecht waar zij sinds 2010 nieuwsuitzendingen op televisie presenteert. Sewradj is haar televisiewerk blijven combineren met radio. Ze werkte onder meer bij Radio Rijnmond en Radio Veronica en momenteel is zij nieuwslezer bij het ANP. Vanaf mei presenteert Sewradj het regionieuws in het NOS Journaal op NPO 1: “Ik ben enorm enthousiast om deel uit te maken van het regioteam van het NOS Journaal. Nieuws van ver weg tot dicht bij huis in één uitzending, een mooie samenwerking!”

De NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur duren vijftien minuten, dat is vijf minuten langer dan de overige dagjournaals. In die vijf minuten wordt door de regio-presentator het nieuws uit de regio doorgenomen. Het team van presentatoren bestaat uit: Cindy de Koning, Susanne de Kroon, Rob van Dijk, Menno Tamming, Sacharko Broere en vanaf mei hoort Nadya Sewradj daarbij.

De NOS en de regionale omroepen werken al meer dan twintig jaar samen. Eerst met de Radio Nieuws Centrale, voor het uitwisselen van radionieuws. In 2003 werd dat uitgebreid met televisie. In 2014 deed Bureau Regio zijn intrede op de nieuwsvloer van de NOS. Een aparte redactie, bemand door redacteuren van regionale omroepen, waardoor regionaal nieuws sneller zijn weg vindt naar de NOS, en de regionale omroepen eerder op de hoogte zijn van landelijke ontwikkelingen. Bureau Regio verzorgt tevens regionieuws op NOS.nl en de NOS-app en het coördineert de samenwerking tussen de NOS en regionale omroepen op het gebied van research. Sinds oktober 2015 zijn de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur uitgebreid met regionieuws.

Deel dit artikel