Nederland Kiest, het allerlaatste debat

Nederland Kiest, het allerlaatste debat

Op dinsdag 14 maart, daags voor de verkiezingen, gaan de lijsttrekkers bij de NOS nog een laatste keer met elkaar in debat. Rob Trip presenteert de uitzending vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer. Behalve op NPO 1 is het debat ook live te volgen via NOS.nl, NPO Politiek, NPO Radio 1, Facebook en YouTube. En in het buitenland via BVN (satelliet, livestream en app).

Deelnemers zijn de veertien grootste partijen, bepaald op basis van de Peilingwijzer van 1 februari en van de huidige zetelverdeling in de Tweede Kamer. De lijsttrekkers van de acht grotere partijen gaan in tweetallen met elkaar in discussie. De loting vorige maand wees uit dat Jesse Klaver (GroenLinks) en Buma (CDA) het bal openen, daarna volgen Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Mark Rutte (VVD), gevolgd door Lodewijk Asscher (PvdA) en Geert Wilders (PVV). Daarna volgt een tweede ronde: CDA-D66, SP-PvdA, VVD-GroenLinks en PVV-ChristenUnie. Alle acht partijen mogen één keer een stelling aandragen.

Aan het begin van de uitzending debatteren de lijsttrekkers van de zes kleinere partijen in drietallen: Kees Van der Staaij (SGP), Henk Krol (50 Plus) en Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) kruisen de degens, daarna treffen Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK) en Jan Roos (VNL) elkaar. 

NOS Nederland Kiest | Het Debat
Dinsdag 14 maart, 20.30-22.00 uur, NPO 1

Presentatie: Rob Trip

Deel dit artikel