Nederlands getinte Giro live bij NOS

Nederlands getinte Giro live bij NOS

De NOS doet dit voorjaar uitgebreid verslag van de 99ste Giro d’Italia. De Ronde van Italië gaat vrijdag 6 mei in Apeldoorn van start en telt in totaal maar liefst drie etappes op Nederlandse bodem. De NOS zal er live bij zijn. De laatste keer dat de NOS de Giro live uitzond was in 2010, toen Amsterdam de startplaats was. 

Behalve dat eerste ‘Nederlandse’ weekeinde zendt de NOS ook de drie ‘Italiaanse’ weekeinden uit, inclusief de etappes op twee vrijdagen. De wielerfan hoeft er niet per se voor thuis te blijven, want de uitzendingen zijn ook rechtstreeks te volgen op NOS.nl en de NOS-app. Uiteraard zijn er altijd samenvattingen te zien in NOS Studio Sport en zijn er flitsen en overzichten op NPO Radio 1. Bij de elf door de NOS uit te zenden etappes zitten ook de drie tijdritten waar alle ogen gericht zullen zijn op Tom Dumoulin.

“Met deze ingrediënten is de Giro dit jaar inderdaad superinteressant en daarom is het mooi om de belangrijkste ritten live op televisie te kunnen uitzenden”, aldus hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Het dreigt alleen wel een beetje druk te worden, want in diezelfde periode begint ook het tennis op Roland Garros, en vervolgens denderen we via het EK voetbal, het EK atletiek in Amsterdam en de Tour de France in een keer door naar de Olympische Spelen van Rio, waar we Tom Dumoulin dan weer terugzien. Topsport van de bovenste plank en allemaal bij de NOS”.

De Ronde van Italië begint op vrijdag 6 mei en duurt tot en met zondag 29 mei. De Giro ging in 2002 voor het eerst van start in Nederland, in Groningen. In 2010 volgde Amsterdam en nu is Apeldoorn dus het decor van de ‘Grande Partenza’ . Daar is de tijdrit (over 9,8 kilometer), gevolgd door twee etappes met Nijmegen en Arnhem als finishplaatsen. Daarna verplaatst het peloton zich naar Italië. De finish van de slotetappe, op 29 mei, is in Turijn.

Deel dit artikel