Nieuw: dagelijkse NPO Radio 1 podcast

Nieuw: dagelijkse NPO Radio 1 podcast

Voor wie weinig of geen tijd heeft om live naar de radio te luisteren, biedt NPO Radio 1 vanaf vandaag een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag.

De Dag is de toepasselijke titel van deze nieuwe podcast. “Deze podcast is ideaal voor mensen die de verdieping of achtergronden zoeken bij nieuwsverhalen op een moment dat het hen uitkomt: onderweg, tijdens het sporten, op het werk of thuis”, aldus NPO Radio 1-coördinator Wim Eikelboom. “De podcast is in opmars. Wij verrijken met De Dag het aanbod voor eigentijdse nieuwsconsumenten.”

In de De Dag-podcast maakt NPO Radio 1 vooral gebruik van de expertise van de eigen redacties van diverse omroepen. Bekende en minder bekende radiomakers met verstand van zaken geven uitleg bij actualiteiten in binnenland, buitenland of sport.

Gastheer van De Dag is Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar. Abonneren kan via ITunes, Stichter en https://www.nporadio1.nl/podcasts.

De podcast is een gezamenlijke uitgave van de NOS met de omroepredacties op NPO Radio 1 van KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL.

Deel dit artikel